Hoewel het koffiedik kijken is hoe de eerste editie van de Ronde van Dubai gaat verlopen, heeft het BMC Racing Team duidelijke doelen gesteld voor de nieuwe wedstrijd. “Niemand weet wat we precies kunnen verwachten, maar we gaan erheen met hoge verwachtingen”, zegt ploegleider Max Sciandri.

De vier etappes tellende koers begint woensdag met een individuele tijdrit. “We mikken op de tijdrit met Taylor Phinney, en dan hebben we ook nog Steve Cummings, Thor Hushovd en Peter Velits in de gelederen”, somt Sciandri op. “We hebben daarnaast Thor voor de sprint en ik zag in de Ronde van San Luis dat Taylor zich hierin ook probeert te mengen.”

De selectie: Stephen Cummings, Yannick Eijssen, Thor Hushovd, Sebastian Lander, Klaas Lodewyck, Taylor Phinney, Peter Velits en Rick Zabel.

Ploegleider: Max Sciandri.