Lampre-Merida heeft Chris Horner aangetrokken voor het seizoen 2014. De 42-jarige Amerikaan heeft 53 zeges gehaald in zijn carrière en won afgelopen jaar in de kleuren van RadioShack-Leopard het algemeen klassement in de Vuelta a España. Horner maakt waarschijnlijk zijn debuut voor de Italiaanse ploeg tijdens de Challenge Mallorca, die op 9 februari start.

Manager Brent Copeland is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. “Chris is in onze 20-jarige geschiedenis de eerste Amerikaan die voor de ploeg rijdt”, aldus Copeland. “Dit is een belangrijke stap om de ploeg internationaler te maken, wat belangrijk is in het huidige wielrennen. Deze stap brengt veel interesse vanuit Amerika met zich mee en we kijken ernaar uit met Horner goede reacties van deze markt te krijgen.”

“Horner is een fantastische renner, een uitstekende klimmer en één van de meest intelligente renners in de groep”, zegt Copeland. “Hij past perfect in onze ploeg en zal rijden voor het algemeen klassement in de Giro d’Italia en de Vuelta samen met onze andere klassementsrenners.”

Tot slot beaamt de team manager dat Horner geen jonge renners meer is. “Toch geloof ik volledig in zijn kwaliteiten en capaciteiten om zijn volledige potentieel te laten zien bij Lampre en dat hij een belangrijk onderdeel van de ploeg zal zijn.”