Oud-wereldkampioen Lars Boom: ‘Van der Haar lossen anders wint hij het WK’ Oud-wereldkampioen Lars Boom: ‘Van der Haar lossen anders wint hij het WK’

Tijdens de ploegenpresentatie van Team Belkin enkele weken geleden sprak Cycling Story’s Tim van Hengel met Lars Boom. De wereldkampioen veldrijden van 2008 liet alvast zijn licht schijnen over het WK veldrijden in Hoogerheide.

“Ik volg het veldrijden zeker”, zegt de 28-jarige renner wiens focus ligt op de voorjaarsklassiekers. “Ik vind het heel mooi om Lars van der Haar te zien rijden, die het heel erg goed doet. Thijs van Amerongen, Corné van Kessel: ze doen het allemaal eigenlijk wel heel erg goed en het is mooi om te zien: ik houd het zeker bij ja.”

Tijdens het WK veldrijden in 2009 – eveneens verreden in het Brabantse Hoogerheide – moest Boom toezien hoe Niels Albert met de titel aan de haal ging. Ook voor dit jaar tipt de Nederlander hem als favoriet. “Toen ik reed, was Albert vrij vlot weg en die maakte toen eigenlijk al zijn favorietenrol waar. Nu, als het parcours een beetje hetzelfde is, zal Van der Haar er heel kort bij zijn en nu ook weer Albert denk ik, Nys: de vaste namen. Het is wel belangrijk denk ik om Lars van der Haar te kunnen lossen. anders gaat hij het zeker afmaken in de sprint.”

Heeft de renner uit Vlijmen de ambities om binnen enkele seizoenen terug te keren in het veld? “Een paar jaar is misschien iets te kort, maar in de toekomst denk ik wel ja”, besluit hij.