Cannondale met Basso naar GP Etruskische Kust Cannondale met Basso naar GP Etruskische Kust

Voor Cannondale begint zondag met de Grote Prijs van de Etruskische Kust het Europese wielerseizoen, nadat de ploeg al aan de start verschenen was van de Australische Tour Down Under en de Argentijnse Ronde van San Luis. De Italiaanse formatie stelt kopman Ivan Basso op in de 191 kilometer lange eendagswedstrijd.

Voor Basso wordt de Italiaanse koers de eerste stap naar de Ronde van Italië, die op 9 mei van start gaat in Ierland. “Na een lange en positieve periode van training is mijn wil om te koersen sterk, ook al liggen mijn belangrijkste doelen pas later in het jaar”, zegt Basso. “De eerste wedstrijd van het seizoen is als de eerste dag op school: je bent klaar om te leren en je kijkt ernaar uit je werk te gaan doen. We hebben een solide groep en ik ben vastberaden mijn ploeg te helpen aan de best mogelijke resultaten.” De Italiaan wordt in zijn thuisland bijgestaan door Kristijan Koren, Alan Marangoni, Juraj Sagan, Cristiano Salerno, Davide Villella, Michel Koch en Davide Formolo.

“De GP Etruskische Kust is een erg onvoorspelbare wedstrijd”, vertelt ploegleider Mario Scirea. “We hebben de juiste renners om aan deze wedstrijd te beginnen en om onze kansen uit te spelen in de finale. Ik verwacht een sterke prestatie van de hele ploeg. Als we vroeg in het seizoen kunnen excelleren, dan kan dat zijn uitwerking hebben op de rest van het seizoen, met name voor onze jongere renners”, aldus Scirea.