Nederlandse selectie WK veldrijden Hoogerheide bekend Nederlandse selectie WK veldrijden Hoogerheide bekend

Bondscoach Johan Lammerts heeft vandaag de selecties voor de Wereldkampioenschappen veldrijden in Hoogerheide bekend gemaakt. Regerend wereldkampioen Marianne Vos en winnaar van het wereldbekerklassement Lars van der Haar moeten komend weekend voor het mooie weer zorgen bij de Elite, terwijl Mathieu en David van der Poel en Mike Teunissen hoge ogen kunnen gooien bij de beloften.

Naast de selectieleden die zich door middel van de selectiecriteria hebben verzekerd van een startplaats heeft bondscoach Lammerts ook nog extra renners toegewezen om dit WK in eigen land te rijden. “De selectierenners die niet aan de kwalificatie-eis hebben voldaan, maar toch opgenomen zijn in de oranje-equipe hebben zich op een andere manier in de kijker gereden. Ze hebben ondanks het niet halen van de selectiecriteria, progressie geboekt en ik acht ze goed in staat om een gedegen wedstrijd te rijden aankomend weekend in Hoogerheide”, licht Lammerts toe.

Elite Vrouwen: Marianne Vos, Sophie de Boer, Annefleur Kalvenhaar, Sabrina Stultiens, Thalita de Jong en Yara Kastelijn.

Junior Mannen: Pascal Eenkhoorn, Joris Nieuwenhuis, Sieben Wouters, Max Gulickx en Kelvin Bakx.

Beloften: Mathieu van der Poel, David van der Poel, Mike Teunissen, Stan Godrie, Gert-Jan Bosman en Martijn Budding.

Elite Mannen: Lars van der Haar, Thijs van Amerongen, Corné van Kessel, Niels Wubben, Thijs Al en Eddy van IJzendoorn.