Lars van der Haar is de nieuwe houder van de wereldbeker. De leidende positie van de Nederlands kampioen veldrijden kwam in de laatste wereldbekercross niet meer in gevaar. De overwinning op het heuvelachtige en bochtige parcours in het Franse Nommay ging naar de Belg Tom Meeusen.

Van der Haar moest binnen de top 25 eindigen om de wereldbeker veilig te stellen en slaagde daar met verve in. De Nederlander begon de laatste manche met een ruime voorsprong op nummer twee Niels Albert en Philipp Walsleben en had uiteindelijk dankzij zijn eigen kunnen weinig te duchten van de Belg en de Duitser; Walsleben eindigde als derde in de koers en wipte over Albert heen in het eindklassement, de ex-wereldkampioen kwam immers pas als twaalfde over de finish.

Philipp Walsleben, Francis Mourey en Tom Meeusen waren de sterkste renners in de koers en bouwden een ruime marge op. Het trio ging in Nommay sprinten voor de zege en de Belg van Telenet-Fidea rondde dat klusje als beste af. Het is de tweede wereldbekeroverwinning voor Meeusen in zijn carrière.

Wereldbeker Nommay – Uitslag
1. Tom Meeusen (Bel) 1u 00’45”
2. Francis Mourey (Fra) +0″
3. Philipp Walsleben (Dui) +5″
4. Lars van der Haar (Ned) +1’01”
5. Radomir Simunek (Tsj) +1’18”

Klik hier voor de volledige uitslag.