André Greipel heeft de vierde etappe in de Tour Down Under gewonnen. De Duitse spurtbom van Lotto-Belisol rondde in de straten van Victor Harbor het ploegenspel perfect af. Zijn Belgische teamgenoot Jürgen Roelandts maakte het feest compleet door nog als tweede te eindigen voor de Italiaan Elia Viviani (Cannondale). Cadel Evans (BMC Racing Team) blijft de leider in zijn thuisronde.

Alles en iedereen leek zich op te maken voor een spannend sprintduel tussen André Greipel en landgenoot Marcel Kittel, maar die laatste liet zich verrassen door waaiervorming. Zijn ploeg Giant-Shimano probeerde hem nog terug te brengen naar de kop van de koers, maar Lotto-Belisol en Orica-GreenEdge staken daar een stokje voor. Zondag krijgt de viervoudig ritwinnaar in de Tour een kans op revanche.

Robert Gesink was alert en de kopman van het Belkin Pro Cycling Team bleef zodoende vijfde in het algemeen klassement. Simon Gerrans (Orica-GreenEdge), de nummer twee in de rangschikking, sprokkelde onderweg enkele bonificatieseconden en nadert Evans tot op zeven seconden.

Tour Down Under 2014 – Uitslag etappe 4:

1.André Greipel (Bel)Lotto-Belisol3u 33' 07''
2.Jürgen Roelandts (Bel)Lotto-Belisolz.t.
3.Elia Viviani (Ita)Cannondalez.t.
4.Simon Gerrans (Aus)Orica-GreenEdgez.t.
5.Nathan Haas (Aus)Garmin-Sharpz.t.
15.Robert Gesink (Ned)Belkin Pro Cycling Teamz.t.