Met een prachtige solo-overwinning heeft Cadel Evans zijn landgenoot Simon Gerrans de leiderstrui ontfutseld. De 36-jarige Australiër van BMC viel aan op de beklimming van Corkscrew Road op 10 kilometer van de aankomst en maakte in de afdaling zijn werk af. “Het is fantastisch om weer eens in Australië te rijden en te winnen”, zei de winnaar van de Ronde van Frankrijk van 2011.

Vier renners – Travis Meyer (Drapac), Jérôme Cousin (Europcar), Andriy Grivko (Astana) en Jens Voigt (Trek Factory Team) – kozen al vroeg in de etappe het ruime sop, maar ze kregen niet meer dan twee à drie minuten voorsprong van het peloton, dat de vluchters blijkbaar binnen schootsafstand wilde houden. Halverwege de koers zakte Cousin terug in de grote groep en waren de aanvallers voorin nog maar met zijn drieën. Op 17 kilometer voor de finish waren ook zij eraan voor de moeite en niet veel later plaatste Evans zijn beslissende demarrage.

Robert Gesink (Team Belkin) kwam in de derde etappe als tiende over de lijn op vijftien seconden van winnaar Evans en staat nu vijfde in het algemeen klassement met een achterstand van een halve minuut.

Tour Down Under – Uitslag etappe 4
1. Cadel Evans (BMC Racing Team) 3u 34’05”
2. Nathan Haas (Garmin-Sharp) +15″
3. Diego Ulissi (Lampre-Merida) +15″
4. Adam Hansen (Lotto-Belisol) +15″
5. Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) +15″

Klik hier voor de volledige uitslag.

Cycling Story Koersspel
De uitslagen worden op dit moment verwerkt.