De tweede etappe in de Tour Down Under is een prooi geworden voor Diego Ulissi. De Italiaan van Lampre-Merida toonde zich op de hellende aankomst in Stirling de snelste van het peloton. Vorig jaar werd deze rit nog gewonnen door onze landgenoot en eindwinnaar Tom-Jelte Slagter, die deze week zijn titel niet kan verdedigen.

Boy van Poppel (Trek Factory Cycling), een andere Nederlander, gaf de etappe lange tijd kleur door in de aanval te gaan met twee Australiërs. Zij waren echter kansloos tegen het jagende peloton, waar Orica-GreenEdge en Lotto-Belisol de achtervolging leidden.

Nadat de vluchters waren ingerekend bleef het tempo zeer hoog liggen in de finale over geaccidenteerd terrein. Alle ploegen probeerden hun snelle man zo goed mogen af te zetten. Net als op het Australische kampioenschap leek de sprint uit te draaien op een duel tussen Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) en Cadel Evans (BMC Racing Team). Dat was echter buiten Diego Ulissi gerekend, die slim de binnenbocht nam en het duo nog wist te verschalken. Gerrans werd tweede voor landgenoot Evans. Robert Gesink eindigde knap als vijfde.

Gerrans blijft leider in het algemeen klassement.

Tour Down Under 2014 – Uitslag etappe 2:

1.Diego Ulissi (Ita)Lampre-Merida3u 52' 14''
2.Simon Gerrans (Aus)Orica-GreenEdgez.t.
3.Cadel Evans (Aus)BMC Racing Teamz.t.
4.Francesco Gavazzi (Ita)Astanaz.t.
5.Robert Gesink (Ned)Belkin Pro Cycling Teamz.t.

Tour Down Under 2014 – Algemeen klassement na etappe 2:

1.André Greipel (Bel)Lotto-Belisol3u 33' 07''
2.Jürgen Roelandts (Bel)Lotto-Belisolz.t.
3.Elia Viviani (Ita)Cannondalez.t.
4.Simon Gerrans (Aus)Orica-GreenEdgez.t.
5.Nathan Haas (Aus)Garmin-Sharpz.t.
15.Robert Gesink (Ned)Belkin Pro Cycling Teamz.t.