Voor de ploegleiding van Team Belkin was 2013 een veelbewogen jaar. De ploeg begon, na het verdwijnen van Rabobank, als Blanco Pro Cycling Team aan het seizoen, boekte met onder anderen Tom-Jelte Slagter in de Tour Down Under en Bauke Mollema in de Ronde van Zwitserland enkele aantrekkelijke zeges, maar trok pas echt aan de bel toen Bauke Mollema en Laurens ten Dam tijdens de Tour de France in het Belkin-groen rondreden. Manager Richard Plugge kijkt terug én vooruit.

“We kunnen terugkijken op een heel mooi jaar waarbij we met gemengde gevoelens”, begint hij tegen Cycling Storyna de ploegenpresentatie van Team Belkin in Hilversum. “Enerzijds zat je in het begin helemaal in een wak, en in juni kwam Belkin en gingen we sky high, ook qua prestaties. Alhoewel Bauke daarvoor in Zwitserland had gewonnen, maar ik denk dat we alleen maar tevreden kunnen zijn over wat we vorig jaar hebben neergezet.”

Tijdens de perspresentatie benadrukte Plugge dat Team Belkin er klaar voor is de volgende stap te zetten naar de top. “Waar wij op focussen zijn de voorjaarsklassiekers met Lars Boom en Sep Vanmarcke en de grote en kleine ronden met Bauke Mollema, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Laurens ten Dam en hopelijk ook met Steven Kruijswijk als hij weer op zijn oude niveau kan komen na zijn ongemak. Met die mannen willen we ook presteren in de heuvelklassiekers. Robert wint natuurlijk een heel mooie klassieker in Canada, wat ook een heel belangrijke wedstrijd is. Dat is waar we ons op richten, met die mannen op die wedstrijden.”

Tot slot is Team Belkin komend jaar na het afhaken van Vacansoleil één van de twee Nederlandse teams in de World Tour, in plaats van één van de drie. Heeft dat nog gevolgen voor de ploeg? “Het is gewoon heel jammer en vervelend dat Vacansoleil heeft moeten afhaken. Wat het voor ons betekent, het is een evolutie in de sport dat er af en toe teams verdwijnen en teams bijkomen en wij blijven gewoon doen wat we gewend zijn te doen, namelijk zo goed mogelijk presteren. En het verdwijnen van Vacansoleil heeft daar niet zoveel invloed op, behalve dat ik het persoonlijk heel erg jammer vind”, besluit Plugge.