Samen met Sep Vanmarcke moet Lars Boom in het voorjaar voor het mooie weer zorgen bij Team Belkin. De 28-jarige allrounder, in 2012 winnaar van de eindzege in de Eneco Tour, gaat in de klassiekers weer op zoek naar een topklassering.

Boom hoopt komend seizoen mooie dingen te kunnen laten zien: mooie koersen winnen en allereerst een mooi voorjaar rijden. “Mijn focus ligt op de periode van de E3-Prijs tot Parijs-Roubaix”, zei hij tijdens de ploegenpresentatie van Team Belkin tegen Cycling Story. “Die periode is voor mij heel belangrijk. Ik probeer in topvorm te komen in Parijs-Nice en dan van daaruit verder te pakken.”

De wereldkampioen veldrijden van 2009 kijkt uit naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Het zijn allebei hele mooie koersen en het zou mooi zijn als je één van die koersen ooit een keer zou kunnen winnen.”

“Ik hoop de Tour te rijden”, kijkt Boom vooruit naar de rest van zijn seizoen. “En misschien ook nog wel de Vuelta. Het lijkt me wel mooi om dit jaar twee grote ronden te rijden. Daar wordt je weer sterker van. De Tour is mooi en ook de Vuelta, ook richting het WK”, aldus Lars Boom.