Voeckler breekt sleutelbeen en mist Tour Down Under Voeckler breekt sleutelbeen en mist Tour Down Under

Thomas Voeckler heeft eerder vandaag zijn rechtersleutelbeen gebroken bij een val tijdens een trainingsritje. De onfortuinlijke Fransman kwam in botsing met een auto, die plotseling moest remmen voor een overstekende voetganger. Door de breuk zal Voeckler dinsdag niet van start gaan in de Tour Down Under.

De 34-jarige renner van Team Europcar zegt er het volgende over. “Toen we vanmorgen gingen trainen stak er een voetganger de weg over. Een auto moest daar hard voor remmen, terwijl ik geen tijd meer had om te remmen. Ik botste dus op de auto. Ik wist meteen dat mijn sleutelbeen gebroken was; het is de derde keer dat ik hem breek. Na de val brachten mensen van de organisatie me meteen naar het ziekenhuis, waar de röntgenfoto’s bevestigden dat ik mijn sleutelbeen gebroken had. Ik ga nu terug naar Frankrijk en ik ben benieuwd hoeveel tijd het kost om weer de fiets op te kunnen.”

Voeckler brak hetzelfde sleutelbeen voor het eerst in 2009 tijdens Parijs-Nice en vorig jaar nogmaals tijdens de Amstel Gold Race.

Koersspel
Deelnemers aan het Cycling Story Koersspel die Thomas Voeckler hadden opgenomen in hun selectie voor de Tour Down Under wordt aangeraden hem te vervangen door een andere renner.