Voor het Belkin Pro Cycling Team begint het seizoen 2014 met de Tour Down Under. Met Robert Gesink als kopman en onder meer drie Australiërs die de weg kennen, hoopt ploegleider Erik Dekker op succes.

Gesink, die de laatste jaren overzees goed voor de dag kwam met overwinningen in Quebec en Montreal, kijkt er naar uit om voor het eerst in zijn carrière een seizoen aan te vangen in Australië. “Australië is een land dat me erg aanspreekt, dus ik vind het mooi om mijn jaar dit keer daar op te starten.” Gesink verbleef de afgelopen maanden veelvuldig in Girona, waar hij een appartement heeft en goed heeft kunnen trainen op zijn nieuwe Bianchi-fiets. “Het is goed gegaan deze winter”, aldus de klimmer uit Varsseveld over zijn voorbereiding.

Bobridge, Brown en Tanner
De Tour Down Under heeft een vergelijkbaar parcours als vorig jaar en is dus een lastige koers. “En normaal gesproken ligt mij dat wel”, stelt Gesink. “Bovendien hebben we als ploeg met Jack Bobridge, Graeme Brown en David Tanner drie Australiërs die de koers al vaker hebben gereden. Zij kennen de weg.” Stef Clement, Rick Flens en Bram Tankink completeren de zevenkoppige selectie.

Erik Dekker
Ploegleider Erik Dekker verwacht dat zijn ploeg klaar is voor de eerste koers van het nieuwe jaar. “De batterij is weer volledig opgeladen en de voorbereiding is zonder problemen verlopen. De mannen die hier rijden, zijn deze winter op tijd begonnen met trainen en hebben op de trainingskampen een iets zwaarder programma afgewerkt. Graeme heeft afgelopen week de Zesdaagse van Rotterdam gereden en heeft op die manier aan zijn intensiteit gewerkt. De anderen hebben dat tijdens hun trainingen ook gedaan. We hebben ons huiswerk gedaan. Het routeboek kent voor ons ook geen geheimen.”

De Tour Down Under begint op 21 januari en duurt tot 26 januari. Voorafgaand aan de koers wordt volgens traditie een criterium genaamd People’s Choice Classic verreden. Dit jaar staat deze wedstrijd voor 19 januari op de planning.

Team line-up:
Jack Bobridge, Graeme Brown, Stef Clement, Rick Flens, Robert Gesink, David Tanner en Bram Tankink

Ploegleiding:
Erik Dekker