Alle Nederlandse toppers komen in het weekend van 11 en 12 januari aan de start tijdens het NK Veldrijden in het Drentse Gasselte. Bij de dames is Sportvrouw van het Jaar Marianne Vos dé topfavoriet voor de nationale driekleur, terwijl die rol bij de heren is weggelegd voor Lars van der Haar (foto: © Paul Barelds). De renner uit Woudenberg staat op dit moment aan kop van het wereldbekerklassement.

Van der Haar zal vooral tegenstand ondervinden van Thijs van Amerongen, Niels Wubben, Thijs Al en Eddy van IJzendoorn. Maar ook Patrick van Leeuwen en Twan van den Brand zijn kanshebbers voor een hoge klassering.

De renners die tijdens het Nederlands kampioenschap aan de start komen moeten er rekening mee houden dat ze diep in de beugel moeten; het parcours dat is uitgezet rond ’t Nije Hemelriek bij Gasselte is namelijk loodzwaar.

Deelnemers NK Veldrijden
Startlijst NK Veldrijden

Uitslagen 2013
Heren
1. Lars van der Haar
2. Lars Boom
3. Thijs van Amerongen
4. Twan van den Brand
5. Thijs Al

Dames
1. Marianne Vos
2. Sanne van Paassen
3. Sabine Stultiens
4. Annefleur Kalvenhaar
5. Arenda Grimberg

Parcours
Voor de renners wordt het zwaar, vooral vanwege de hoogteverschillen. Het parcours kent een lange natuurlijke helling en er is een trap in het parcours opgenomen. Na ongeveer 1.500 meter op het 2.745 meter lange parcours bevindt zich het hoogste punt. In korte tijd moet daar 20 meter worden geklommen. De sterkste veldrijders en -rijdsters zullen op dit parcours komen bovendrijven, zo is de verwachting.

(foto: © NK Veldrijden Gieten)

(foto: © NK Veldrijden Gieten)

Programma
Zondag 12 januari
10.30 uur: Start Junioren (40 minuten)
12.00 uur: Start Beloften (50 min.)
13.30 uur: Start Vrouwen (40 min.)
15.00 uur: Start Elite (60 min.)

Website
nkveldrijden2014.nl

Uitzendingen en livestreams
Volg de laatste ontwikkelingen uit de koers via de website van het NK veldrijden of via Twitter: @NK_Gasselte2014.