Titelkandidaten NK veldrijden tonen vorm Titelkandidaten NK veldrijden tonen vorm

Een week voor de NK Veldrijden in Gasselte hebben enkele titelkandidaten onderstreept dat ze tot de absolute wereldtop behoren. In Rome wisten Lars van der Haar, Marianne Vos en Mathieu van der Poel podiumplaatsen te behalen bij de wereldbekerstrijd. Van der Haar en Vos werden tweede, terwijl Van de Poel de strijd bij de Beloften in winst om wist te zetten.

Een week eerder toonde Vos eveneens haar vorm. Dat was in Surhuisterveen, waar ze de Centrumcross met overmacht op haar naam schreef. Internationaal greep de 26-jarige Vos de afgelopen weken ook nog twee andere tweede plaatsen. Op Nieuwjaarsdag werd ze tweede in het Belgische Baal en ook in de cross in Heusden-Zolder legde de titelverdediger beslag op de tweede plek. Voor het NK in Gasselte zal ze alles op alles zetten om opnieuw het Nederlands Kampioenschap te behalen.

De grote NK-favoriet bij de Elite, Lars van de Haar, reed in Rome vanaf de dertiende plek naar de tweede. Enkele dagen eerder – op 2 januari – won Van der Haar de Centrumcross in Surhuisterveen en op Tweede Kerstdag imponeerde de renner uit Woudenberg in de wereldbekerwedstrijd in Zolder (B) met een fraaie overwinning. Bij de Superprestige-veldrit in het Belgische Baal werd Van der Haar vijfde.

Mathieu van der Poel greep in Rome de overwinning bij de Beloften en verzekerde zich daarmee ook van de Wereldbeker in die categorie. Een prachtige prestatie een week voor de Nederlandse titelstrijd in Gasselte.