Slotdag Zesdaagse Rotterdam wordt ongemeen spannende vierstrijd Slotdag Zesdaagse Rotterdam wordt ongemeen spannende vierstrijd

Kenny De Ketele en Jasper De Buyst beginnen dinsdag als leiders aan de slotdag van de 32e Zesdaagse van Rotterdam. De twee Belgen (308 punten) hebben na dag vijf een ronde voorsprong op drie rivalen, maar kunnen zich verre van veilig wanen. Niki Terpstra-Iljo Keisse (295), Michael Morkov-Alex Rasmussen (292) en Jens Mouris-Wim Stroetinga (185) zijn dichtbij een bonusronde en dus belooft het dinsdag een zinderend spannende slotdag te worden.

“Onze ronde voorsprong telt eigenlijk niet, want al onze concurrenten gaan die ook pakken”, aldus De Buyst. “Het wordt dus een puntenstrijd. Of een duo moet zo sterk zijn dat ze nog een ronde kunnen pakken. Ik denk dat Terpstra en Keisse onze grootste concurrenten zijn, maar we zullen ook heel goed op de anderen moeten letten.”

Uitgangspositie
Terpstra en Keisse lieten in tweede koppelkoers zien hoe sterk ze zijn en namen al vroeg het heft in handen. Ze namen een ronde voorsprong. Elke aanval van de concurrentie kon vervolgens met gemak gepareerd worden en ook een late uitval van Jens Mouris en Wim Stroetinga werd in de kiem gesmoord. Uiteindelijk legde Terpstra het in de sprint om de zege nipt af tegen Michael Morkov.

“Het was echt een heel zware jacht, maar gelukkig konden we het met een sterke sprint in ons voordeel beslissen”, stelde Rasmussen na afloop. “Dit is de voorlaatste dag en dus wilde iedereen zichzelf in een zo goed mogelijke uitgangspositie rijden. Daarom is deze winst ook zo belangrijk.”

Belkin Boys
In de eerste koppelkoers noteerden Theo Bos en Graeme Brown hun eerste overwinning van de week. De Belkin-renners moesten er echter wel hard voor werken. In een sensationele sprint met drie andere concurrenten wist Brown op het nippertje als eerste zijn wiel over de streep te drukken. In het algemeen klassement spelen de Belkin Boys geen rol van betekenis meer. Op de openingsdag verloren ze al zeven rondes.

Sprint Masters
In het sprinttoernooi deed Jeffrey Hoogland goede zaken. Met een tweede plaats in de sprintfinale en een overwinning in de handicapsprint liep hij uit op Teun Mulder, die respectievelijk tweede en derde werd. Het verschil is nu drie punten en dus is de eindzege in de Sprint Masters binnen handbereik voor het oermens Hoogland.

Stand na dag 5

De Zesdaagse van Rotterdam is dagelijks live te volgen via www.sixdayracing.com.