Spanning stijgt in Ahoy Rotterdam tijdens Zesdaagse Spanning stijgt in Ahoy Rotterdam tijdens Zesdaagse

Het blijft stuivertje wisselen in het Sportpaleis in Ahoy tijdens de 32e Zesdaagse van Rotterdam. Kenny De Ketele en Jasper De Buyst namen zondag tijdens dag vier andermaal de leiding over van Niki Terpstra en Iljo Keisse, maar zagen ook dat twee ander koppels nadrukkelijk hun neus tegen het venster drukten. Jens Mouris-Wim Stroetinga wonnen de koppelkoers, terwijl Michael Morkov-Alex Rasmussen tweede werden. Daardoor staan er nu welteverstaan vier koppels in dezelfde ronde.

“Het wordt nu echt een gevecht”, aldus De Ketele. De Buyst verwacht dat de twee laatste dagen zeer lastig zullen worden. “Met vier teams wordt het moeilijk om te controleren. De andere drie duo’s zijn bovendien erg sterk.”

Alleen nog punten
In de tweede koppelkoers ontstond een waar gevecht tussen De Ketele-De Buyst en Terpstra-Keisse. Door de afmattende aanvallen van beide duo’s konden Mouris en Stroetinga en de Denen uiteindelijk profiteren. Ze pakten beiden een ronde en daardoor worden de vier koppels nu alleen nog door punten gescheiden.

De Ketele-De Buyst (250) staat er het best voor, al zijn Terpstra-Keisse (243) en Morkov-Rasmussen (222) niet ver weg. Mouris en Stroetinga hebben een veel lager totaal (156), maar lijken steeds sterker te worden en kunnen dus zomaar een keer een beslissende toer maken.

Eerste koppelkoers
Ahoy op Zondag begon met een zinderende koppelkoers. De favorieten hielden hun kaarten tegen de borst en dat gaf de overige duo’s de kans om er een mooie open strijd van te maken. Na een pittig gevecht met vooral de neefjes Kreder waren het uiteindelijk Vivien Brisse en Marc Hester die zich mochten laten fêteren als winnaars.

Sprint Masters
Jeffrey Hoogland had zondag mazzel dat medekoploper in de Sprint Masters Teun Mulder tijdens Ahoy op Zondag niet alleen deelnam aan de sprintonderdelen van de Sprint Masters, maar ook meedeed met de tandemsprint demonstratie. De man uit Zuuk had namelijk de sprint finale van Hoogland gewonnen en kwam daardoor alleen aan de leiding. Later in de handicapsprint kwam hij echter duidelijk kracht te kort. Hij werd laatste. Hoogland liep met een tweede plaats een stuk minder schade op en nam daardoor de kop weer over. Het verschil is echter maar één punt.

Stand na dag 4

De Zesdaagse van Rotterdam is dagelijks live te volgen via www.sixdayracing.com.