Terpstra en Keisse slaan hard terug in Zesdaagse Rotterdam Terpstra en Keisse slaan hard terug in Zesdaagse Rotterdam

Niki Terpstra en Iljo Keisse hebben zaterdag tijdens de derde dag van de 32e Zesdaagse van Rotterdam op sensationele wijze de kop heroverd. Het Nederlands-Belgische duo – dat tijdens dag twee de leiding was kwijtgeraakt aan Kenny De Ketele en Jasper De Buyst – toonde in de afsluitende koppelkoers spierballen. Het koppel verwees de Belgen op zeer knappe wijze terug naar plek twee.

De titelverdedigers gingen de afsluitende koppelkoers in met een ronde achterstand op hun Belgische rivalen, maar wisten de rollen compleet om te draaien. Ze pakten gedurende de 250 toeren een ronde terug en doorbraken dankzij de winst ook nog de 200 puntengrens, hetgeen ze een bonusronde opleverde. Met een ronde voorsprong en meer punten (204 om 197 punten) stonden de titelverdedigers er na afloop een stuk beter voor dan bij de start.

Genoeg kracht
“Het was met 250 ronden een zware jacht”, aldus Keisse. “De Ketele en De Buyst moesten in de finale een ronde goed maken op ons, maar gelukkig hadden wij nog genoeg kracht om met ze mee te gaan. Op die manier konden we onze voorsprong op hen in tact houden en ook nog een extra ronde op de rest pakken.”

Rustig
Tijdens de eerste koppelkoers van de avond hielden de favoriete koppels zich nog rustig. Uiteindelijk was de jacht een prooi voor Barry Markus en Leif Lampater. Het Nederlands-Duitse duo was attent en pakte onderweg genoeg punten om de vier andere koppels die ook een toer maakten voor te blijven.

Sprint Masters
Jeffrey Hoogland gaat na dag drie niet langer meer alleen aan de leiding in het toernooi om de Sprint Masters. De rappe man uit Nijverdal, die nog wel de sprint finale won, liet zich in de handicap sprint verrassen. Teun Mulder ging vroeg aan en won. Hoogland moest genoegen nemen met plek drie. Beiden mannen hebben nu twaalf punten. Mickaël Bourgain en Bart Hommes volgen op gepaste afstand met beiden een totaal van achttien.

Stand na dag 3

De Zesdaagse van Rotterdam is dagelijks live te volgen via www.sixdayracing.com.