De foto en zijn verhaal – #8 De foto en zijn verhaal – #8

De foto en zijn verhaal – #8

Wielerfoto's Laatst bijgewerkt 4 december 2013 20:44 Tim van Hengel

In de serie ‘De foto en zijn verhaal’ blikt Cycling Story’s Tim van Hengel terug op het afgelopen seizoen aan de hand van de foto’s die hij gemaakt heeft. Vandaag staat Jens Voigt centraal.

Wie? Jens Voigt

Wat? Tour de France

Waar? Alpe d’Huez, Frankrijk

Wanneer? Donderdag 18 juli 2013

Waarom? Op sommige renners lijken de jaren geen grip te kunnen krijgen. Chris Horner bijvoorbeeld won dit jaar op zijn 41e de 68e Vuelta a España. Jens Voigt is ook zo’n renner. 42 jaar is de Duitser en hij heeft intussen al een contract voor 2014 op zak. In de Tour de France van dit jaar ging de rasaanvaller weer meerdere keren op jacht naar de dagzege, iets wat hem in 2001 en 2006 al eens succes opleverde. Met de gedrevenheid van een jonge hond zat Voigt ook in de etappe met de dubbele passage van Alpe d’Huez in de voorste groep. Hij liet zich vooraan zien, maar bij de afrekening was de renner van Radioshack-Leopard niet opgewassen tegen de concurrentie in de zware Alpen-etappe. Uiteindelijk kwam hij als 51e over de streep op een kwartier van winnaar Christophe Riblon, maar de oude strijder had nog maar eens bewezen dat hij nog lang niet afgeschreven moet worden. Waarschijnlijk hangt hij komend seizoen in de kleuren van het nieuwe Trek Factory Team zijn fiets aan de wilgen. Of heeft de Duitser wederom maling aan de tijd en plakt hij nóg een jaartje vast aan zijn toch al imposante loopbaan?