Sterk Movistar aan start Tour Down Under Sterk Movistar aan start Tour Down Under

Movistar staat met een sterke selectie aan de start van de Tour Down Under, die op 19 januari begint. De Spaanse ploeg vaardigt onder anderen bergkoning van 2013 Javier Moreno, Giovanni Visconti en Jose Joaquin Rojas af naar Australië. De Tour Down Under begint met een criterium door de straten van Adelaide.

Directeur Mike Turtur van de wielerronde ziet kansen voor de Spanjaarden. “Spanje heeft al veel sterke wielrenners voortgebracht en het Spaanse klimaat en landschap zijn een ideale voorbereiding op de Tour Down Under.” Het parcours biedt de klimmers uit het peloton de gelegenheid voor het eerst dit seizoen de krachten met elkaar te meten. Ze krijgen onder meer de beklimmingen van de Menglers Hill en Corkscrew Hill voor hun kiezen.

In de zeven koppen tellende selectie van Movistar zijn onder meer de namen van Javier Moreno, Giovanni Visconti en Jose Joaquin Rojas opgenomen. Moreno won afgelopen jaar het bergklassement in de Tour Down Under en eindigde tevens als tweede in het eindklassement. Daarnaast won hij de Ronde van Madrid en pakte hij de derde plaats in de Ronde van Asturië. Giovanni Visconti won in 2013 twee etappes in de Giro d’Italia, terwijl Jose Joaquin Rojas goed kan sprinten en bovendien aardig bergop kan fietsen.

Movistar voor de Tour Down Under: Imanol Erviti (Spa), Jose Ivan Gutierrez (Spa), Juan Jose Lobato (Spa), Giovanni Visconti (Ita), Javier Moreno (Spa), Ruben Plaza (Spa) en Jose Joaquin Rojas (Spa).