De foto en zijn verhaal – #7 De foto en zijn verhaal – #7

De foto en zijn verhaal – #7

Wielerfoto's Laatst bijgewerkt 4 december 2013 20:10 Tim van Hengel

In de serie ‘De foto en zijn verhaal’ blikt Cycling Story’s Tim van Hengel terug op het afgelopen seizoen aan de hand van de foto’s die hij gemaakt heeft. Vandaag staat Simon Geschke centraal.

Wie? Argos’ Simon Geschke

Wat? Geschke kijkt naar een blikje Coca Cola in zijn hand.

Waar? Alpe d’Huez, Frankrijk

Wanneer? Donderdag 18 juli 2013

Waarom? De wielerwereld is vandaag getuige van de de allereerste dubbele passage van Alpe d’Huez in een Touretappe. Nooit eerder werden de renners in één etappe twee maal over de ‘Nederlandse Berg’ gestuurd. Nadat de beklimmingen van de Col de Manse, de Rampe du Motty en de Col d’Ornon achter de kiezen waren, begon het peloton aan de eerste passage van de ‘Alpe’. De renners die deze dag hoog zouden eindigen – Tejay van Garderen, Christophe Riblon en Moreno Moser – kwamen als eerste langs, gevolgd door onderdelen van een uit elkaar gereten kopgroep en de groep met de gele trui en de andere favorieten voor het eindklassement. Daarna passeerden de Japanner Yukiya Arashiro, de Pool Michal Kwiatkowski en onze landgenoot Johnny Hoogerland in zijn rood-wit-blauwe truitje. Een minuutje later draaide de Duitser Simon Geschke het rechte stuk op tussen bocht 3 en 2. In zijn wiel zat één van de renners van Lotto-Belisol, toen een toeschouwer in een blauw-wit wielertenuetje Geschke een blikje cola aanbood. De renner van Argos-Shimano nam haast achteloos het drankje aan om wellicht zijn dorst te lessen en de broodnodige suikers aan te vullen. Er was echter één probleem: het blikje was nog dicht. Mopperend keek de renner naar het blikje cola en gooide het een aantal meter verder bijna even achteloos als hij het aangepakt had tegen de grond; met een dicht blikje kon de klimmer immers niks. Door de kracht waarmee de cola tegen de grond smakte, klapte het blikje echter open en spoot het een jonge fan onder. Voordat het jongetje doorhad wat er gebeurde, was zijn lichte shirtje besmeurd met het bruine, plakkerige drankje. Terwijl hij beteuterd naar zichzelf stond te kijken, miste het ventje de passage van Jerome Cousin en Sergey Lagutin. Geschke beëindigde de etappe uiteindelijk op de 63e plek. En het koersshirtje van het jongetje? Wellicht in een Franse wasmachine na een plakkerige terugtocht naar huis.