Theo Bos en Graeme Brown rijden Zesdaagse van Rotterdam Theo Bos en Graeme Brown rijden Zesdaagse van Rotterdam

Theo Bos en Graeme Brown keren deze winter voor even terug op de baan. De twee Belkin-renners, in het verleden zeer succesvol op de piste, vormen van 2 tot en met 7 januari een koppel tijdens de Zesdaagse van Rotterdam.

“Ik heb er super veel zin in”, aldus Bos. “Ik vind het heel gaaf om met Graeme een koppel te vormen. Hij is iemand met een flinke staat van dienst op de baan.” Ook Brown kijkt uit naar de korte terugkeer op de door hem zo geliefde piste. “Ik houd van de baan. Ik vind zesdaagses prachtig. Ik heb onlangs in Amsterdam gekeken en dat was erg gaaf. Ik heb in Europa nog niet eerder een zesdaagse gereden. Ahoy is een mooie plek voor een eerste keer.”

Ambitieus
Bos en Brown zijn beiden ambitieus. “Het is een prachtige uitdaging om het als Belkin-koppel op te nemen tegen een sterk deelnemersveld met onder meer Niki Terpstra/Iljo Keisse, Alex Rasmussen/Michael Mørkøv en Jens Mouris/Wim Stroetinga. Wij gaan voor het podium, maar willen eigenlijk gewoon meedoen voor de overwinning”, aldus Bos. “Theo en ik hebben allebei een groot verleden op de baan, maar we zullen het in Rotterdam lastig krijgen, want er rijden veel sterke renners rond”, is Brown op zijn hoede. Sowieso gaat de Zesdaagse van Rotterdam het duo wat opleveren voor het wegseizoen. “Dit gaat ons qua snelheid veel brengen”, stelt Bos.

Glorieus pisteverleden
Bos en Brown en hebben beiden een glorieus verleden op de baan. Bos won tussen 2004 en 2007 vijf wereldtitels. Dat deed hij op de onderdelen sprint (drie maal), kilometer en keirin. Bovendien is hij goed voor Olympisch zilver. In 2004 werd hij in Athene tweede in de sprint. Brown was tijdens diezelfde Spelen oppermachtig op de teamonderdelen. Zo won hij goud op de ploegenachtervolging en herhaalde hij dat kunstje in de koppelkoers.