De foto en zijn verhaal – #6 De foto en zijn verhaal – #6

De foto en zijn verhaal – #6

Wielerfoto's Laatst bijgewerkt 4 december 2013 18:30 Tim van Hengel

In de serie ‘De foto en zijn verhaal’ blikt Cycling Story’s Tim van Hengel terug op het afgelopen seizoen aan de hand van de foto’s die hij gemaakt heeft. Vandaag staat de 100ste Tour de France centraal.

Wie? Veel toeschouwers, een aantal agenten en iemand met een grote, zwarte hoed.

Wat? Iedereen wacht tot de renners de laatste 500 meter van hun tijdrit afleggen.

Waar? Chorges, Frankrijk

Wanneer? Woensdag 17 juli 2013

Waarom? Wachtende mensen kijken is interessant, heb je daar wel eens bij stilgestaan? De één staat met z’n armen over elkaar naar het luchtledige te kijken, de ander staat met z’n rug naar het parcours in het Frans te lullen en weer een ander is met zijn of haar telefoontje in de weer. De meeste mensen hebben een tas met eten en drinken bij zich en de jas thuis gelaten, want het is – op een enkele regenachtige dag na – meestal geen jassenweer tijdens de Tour de France. Eén van de fans op de foto heeft een grote zwarte hoed op zijn hoofd met het logo van de Tour van dit jaar erop: ‘TOUR 100’. Dit jaar werd de 100ste Tour de France gehouden (let op: dat is wat anders dan de 100-jarige verjaardag, want door de oorlogen zijn enkele edities overgeslagen) en de organisatie liet dat niet onopgemerkt voorbij gaan. De koers was zwaar, de Alpe d’Huez werd bijvoorbeeld twee keer in één etappe verreden – een unicum – en de slotetappe was ‘s avonds en werd afgesloten met een spectaculaire lasershow op de Champs-Élysées. Deze fan dacht er wellicht hetzelfde over en verscheen met een grote hoed in Chorges. Voor zulke fans nemen wij bij Cycling Story ons petje af.