De foto en zijn verhaal – #4 De foto en zijn verhaal – #4

De foto en zijn verhaal – #4

Wielerfoto's Laatst bijgewerkt 4 december 2013 17:53 Tim van Hengel

In de serie ‘De foto en zijn verhaal’ blikt Cycling Story’s Tim van Hengel terug op het afgelopen seizoen aan de hand van de foto’s die hij gemaakt heeft. Vandaag staat de Franse politie centraal.

Wie? Twee Franse agenten, een vrouwelijke fan met rood haar en een verfkwast en een Franse familie met kinderen – zoals er zovelen van langs de route van de Tour de France staan.

Wat? De twee Franse agenten helpen de vrouw met schilderen.

Waar? Col de Manse, Frankrijk

Wanneer? Dinsdag 16 juli 2013

Waarom? Het landschap op de foto is waanzinnig, maar het tafereeltje op de voorgrond is nog veel interessanter. De Tour de France is een feest voor iedereen en een raar geklede snuiter langs het parcours is niet uniek. Net zo min als een Fransman (of een Nederlander, of een Belg) die met een verfkwast en een emmer latex een berg te lijf gaat. Wat opviel waren de twee Fransen agenten die één van die Fransen – in dit geval een Française – gingen helpen met haar werkzaamheden. Hardop denkend vroeg ze zich af welke naam ze achter ‘Allez’ zou kalken. ‘Allez Voeckler?’, ‘Allez Fédrigo?’: ze wist het niet. Wij hadden wel een idee – ‘Allez les Pays Bas’ – maar daar ging de dame tot ons ongenoegen niet in mee. Tot de twee agenten er zich mee gingen bemoeien. Hun corps verdiende een steuntje in de rug en dus was de vrouw met de rode haardos al gauw van haar dilemma verlost. De agenten verdienen een compliment, want ten eerste spraken vloeiend Engels, ten tweede waren ze vriendelijk en bovendien erg behulpzaam. Want terwijl de twee Fransmannen het verkeer regelden en de emmer verf verplaatsten, kon de roodharige dame aan de slag gaan. Met ferme strepen gaf ze haar ‘Allez’ een vervolg en even later stond er op het asfalt met grote letters ‘ALLEZ LES CRS’: de Col de Manse was er klaar voor om de Tour de ontvangen.