In hartje Utrecht in de Winkel van Sinkel – toplocatie bij uitstek – presenteerden de ASO, organisator van de Tour de France, en de gemeente Utrecht de plannen voor de Grand Départ in 2015. In de aanwezigheid van massaal toegestroomde pers en voor het oog van enkele voorname genodigden onthulde Tourbaas Christian Prudhomme het parcours waarover op zaterdag 4 juli en zondag 5 juli 2015 de renners heen zullen denderen. Cycling Story’s Tim van Hengel was erbij en maakte de volgende sfeerimpressie.

Met Jan Janssen, Joop Zoetemelk en de Fransman Bernhard Hinault zaten er maar liefst zeven Tourzeges in de sfeervolle zaal van grandcafé Winkel van Sinkel. Aandachtig luisterden ze op de voorste rij naar wat de organisatoren te vertellen hadden. Niet alleen renners van vroeger, maar ook enkele namen uit het huidige profpeloton waren aanwezig: namens het Belkin Pro Cycling Team de klassementsrenners Bauke Mollema en Wilco Kelderman en namens Team Argos-Shimano Tom Veelers en Tom Dumoulin. Ook zij wierpen hun licht op datgene wat in 2015 komen gaat.

Bekijk onze volledige fotoreportage op onze Facebook-pagina!