De 31-jarige klimster en tijdrijdster Emma Pooley rijdt komend seizoen bij de damesploeg van Lotto-Belisol. De Britse komt over van het AA Drink-Leontien.nl Cycling Team. Pooley – wereldkampioene tijdrijden in 2010 – wil graag blijven koersen tot en met de Olympische Zomerspelen in 2016 om daarin nog éénmaal een gooi te doen naar de gouden medaille in de rit tegen de klok.

Emma Pooley: “Volgend seizoen zal mijn focus liggen op de Giro Rosa en de Waalse Pijl, dat zullen de belangrijkste wedstrijden zijn voor mij. Hoe de rest van mijn programma er zal uitzien, bespreek ik nog met de ploegleiding, maar dit zijn mijn twee voornaamste doelen. Wat de Giro betreft is het afwachten hoe het parcours eruit zal zien, maar als ik deelneem aan een wedstrijd tracht ik die te winnen. Dat betekent niet automatisch dat ik die kan winnen maar dat is wel wat ik nastreef. Je moet altijd voor je best mogelijke resultaat gaan en dan zien waar je eindigt. Ik zal wellicht ook blij zijn met een podiumplaats, maar ik heb nog nooit de Giro gewonnen en uiteraard wil ik op een dag op het hoogste schavotje staan. In de Waalse Pijl mik ik op een tweede overwinning.”

“In de verdere toekomst wil ik graag mikken op de Olympische Spelen van Rio, maar dat hangt opnieuw deels af van het parcours. Als het me ligt, zal ik zeker mijn kans wagen in de tijdrit. Het is mijn plan om te koersen tot en met 2016 als ik kan.”