Na Michael ook Dieter Vanthourenhout naar Sunweb Na Michael ook Dieter Vanthourenhout naar Sunweb

Michael Vanthourenhout krijgt bij zijn overstap begin 2014 naar Sunweb-Napoleon Games meteen het gezelschap van zijn broer Dieter. Die tekende in Gavere een profcontract dat hem tot en met 2016 aan het team van Jurgen Mettepenningen bindt. Dieter Vanthourenhout, sterk aan het seizoen begonnen maar nadien minder goed op dreef, hoopt bij zijn nieuwe ploeg snel weer zijn goede niveau te vinden.

“Ik tekende voor dezelfde termijn als Michael: drie jaar”, vertelt Vanthourenhout. “Blij dat we samen naar Sunweb-Napoleon Games kunnen trekken. Het was het doel om in dezelfde ploeg te blijven fietsen, en dankzij Jurgen Mettepenningen is dat gelukt. Heel veel jongens bij de ploeg ken ik goed: met Klaas Vantornout ga ik soms trainen, Jim Aernouts is een goeie vriend, Gianni Vermeersch een oud-ploegmaat en met Kevin Pauwels deelde ik vroeger altijd de kamer tijdens wedstrijden met de nationale ploeg. Hopelijk geraak ik dus snel ingeburgerd bij mijn nieuwe team.”