Michael Vanthourenhout vanaf 1 januari prof bij Sunweb-Napoleon Games Michael Vanthourenhout vanaf 1 januari prof bij Sunweb-Napoleon Games

Sunweb-Napoleon Games heeft een belangrijke stap gezet in de verdere ontwikkeling van de ploeg: belofte Michael Vanthourenhout tekende een driejarig profcontract bij de veldritploeg van manager Jurgen Mettepenningen. Die overeenkomst start op 1 januari 2014. Vanthourenhout is pas negentien maar bewees eerder deze winter al zijn talent met de Europese titel in Mlada Boleslav en een overwinning in de Wereldbeker in Valkenburg.

“Dit profcontract zie ik opnieuw als een grote stap in mijn carrière”, reageert Vanthourenhout. “Ik ben blij dat ik bij Sunweb-Napoleon Games nu de kans krijg om me de komende drie jaar te bewijzen als prof. Ik kom nu ook in een ‘Vlaamse’ ploeg terecht met veel Oost- en West-Vlaamse renners, en dat bevalt me wel. De thuisbasis van de ploeg is ook dichter bij de deur dan voorheen. Ik word prof op 1 januari, maar blijf de rest van deze winter zeker bij de beloften crossen.”

Ook manager Jurgen Mettepenningen reageert met de nodige trots: “Michael kan een flinke meerwaarde betekenen voor onze ploeg. Hij is momenteel één van de grootste Belgische talenten en beschikt volgens ons nog over een enorme groeimarge. Uiteraard zijn we dus heel blij met zijn komst, want hij kan onze toekomst voor een stuk garanderen.”