De foto en zijn verhaal – #2 De foto en zijn verhaal – #2

De foto en zijn verhaal – #2

Wielerfoto's Laatst bijgewerkt 8 november 2013 18:25 Tim van Hengel

In de serie ‘De foto en zijn verhaal’ blikt Cycling Story’s Tim van Hengel terug op het afgelopen seizoen aan de hand van de foto’s die hij gemaakt heeft. Vandaag staat Johnny Hoogerland centraal.

Wie? Johnny Hoogerland

Wat? Tour de France

Waar? Col de Manse, Frankrijk

Wanneer? Dinsdag 16 juli 2013

Waarom? Wat mij betreft mag Johnny Hoogerland gerust tot de kleurrijkste Nederlandse wielrenners gerekend worden. De Zeeuw valt al jaren op door zijn aanvalslust en ook in de zestiende etappe (Vaison-la-Romaine – Gap) is hij het peloton vooruit. Al vroeg in de etappe komt hij als eerste boven op de Col de Macuègne (2e categorie), maar op de laatste beklimming voor de lange afzink naar Gap – de Col de Manse – heeft hij de sterkere renners al moeten laten gaan. In zijn rood-wit-blauwe trui kwam hij aan mijn camera voorbij. Geëmotioneerd was hij toen hij in juni het Nederlands kampioenschap pakte na een lange periode van blessureleed. Helaas houdt zijn ploeg Vacansoleil-DCM op met bestaan en zullen we de prachtige renner Hoogerland komend jaar niet in de Tour de France zien. Zijn nieuwe ploeg Androni Giocattoli maakt immers geen deel uit van de WorldTour en profileert zich met name in Italië. Wie weet Ave! in de Giro d’Italia Johnny?