De foto en zijn verhaal – #1 De foto en zijn verhaal – #1

De foto en zijn verhaal – #1

Wielerfoto's Laatst bijgewerkt 7 november 2013 14:22 Tim van Hengel

In de serie ‘De foto en zijn verhaal’ blikt Cycling Story’s Tim van Hengel terug op het afgelopen seizoen aan de hand van de foto’s die hij gemaakt heeft. Vandaag staat het Belkin Pro Cycling Team centraal.

Wie? Robert Gesink (links) en Bauke Mollema (rechts)

Wat? Presentatie Belkin Pro Cycling Team

Waar? Studio 21 – Media Park Hilversum

Wanneer? Maandag 24 juni 2013

Waarom? Na alle consternatie rond de wielerploeg besloot Rabobank eind vorig jaar de stekker uit de ploeg te trekken. De kleuren blauw, zwart en wit volgden het vertrouwde oranje op en de renners reden voortaan onder de naam Blanco Pro Cycling Team tot een nieuwe sponsor zich zou aandienen. Die nieuwe sponsor kwam er met de intrede van de Amerikaanse producent van computerhardware en randapparatuur Belkin. Vlak voor de start van de 100ste Tour de France onthulde de ploeg in het Hilversumse Media Park haar nieuwe kleuren. Zowel ploegleiding als de hoge bazen van de nieuwe sponsor spraken hun ambities uit en na afloop van de presentatie namen kopmannen Bauke Mollema en Robert Gesink uitgebreid de tijd om te poseren voor de aanwezige fotografen. In het strakke groen, zwart en wit reed Mollema vervolgens naar een keurige zesde plaats in het eindklassement van de Tour en een ritzege in de Vuelta a España, won Gesink de GP de Québec en zorgden Moreno Hofland en Theo Bos ervoor dat Belkin alle negen etappes én het eindklassement in de Ronde van Hainan won.