Reacties – Tourstart 2015 in Utrecht Reacties – Tourstart 2015 in Utrecht

Zowel vanuit het peloton als erbuiten is positief gereageerd op het nieuws dat de Tour de France van 2015 start in Utrecht. Onder anderen Bauke Mollema en Robert Gesink – kopmannen van het Belkin Pro Cycling Team – uitten zich op Twitter enthousiast over de plannen. Cycling Story zette enkele reacties en foto’s onder elkaar.

@TeamBelkin


Team Belkin maakte al snel melding van het nieuws en vroeg haar volgers wie er allemaal langs de kant van de weg komen staan in 2015.

@Stefclement


Stef Clement twitterde dat hij alledrie de starts van de Vuelta a España, de Giro d’Italia en de Tour de France in eigen land gemist heeft en hij hoopt dan ook in 2015 wél aan de start te verschijnen. Omdat hij met zijn hoofd al bij 2014 is, heeft hij het over ‘next year’.

@BaukeMollema


Bauke Mollema spreekt over ‘groot nieuws voor het Nederlandse wielrennen’, en zo is het. De kopman van team Belkin hoopt dat het net zo speciaal wordt als de start van de Giro d’Italia in Amsterdam drie jaar geleden.

@RGUpdate


Net als Bauke Mollema is Robert Gesink enthousiast over de toewijzing aan Utrecht.

@LeTourUtrecht


Het officiële account van de organisatie van de Tour de France in Utrecht is @LeTourUtrecht. Hierop komen alle nieuwtjes en actualiteiten met betrekking tot de Grand Départ 2015.

@letour


Ook in Frankrijk zijn ze in hun nopjes met de kersverse etappeplaats!

@BoogerdLive


Felicitaties van oud-Tourrenner Michael Boogerd.

@EurosportNLBE


Eurosport gaf alvast een voorzetje op welke zender afgestemd moet worden in de maand juli 2015.

@TimvanDijk1991


Cycling Story’s Tim van Dijk heeft – net als de andere leden van Team Cycling Story – zijn agenda al vrijgehouden voor het spektakel in de Domstad.

@kuperus_h


Tot slot, dit zijn de bierviltjes waarop wielerjournalist Jeroen Wielaert zijn ideeën voor een Tourstart in Utrecht schreef. Jawel, ze bestaan écht!