Marianne Vos succesvol geopereerd Marianne Vos succesvol geopereerd

Marianne Vos is donderdag met succes geopereerd aan een cyste in haar buikholte, zo staat te lezen op de website van haar ploeg. De cyste was ongevaarlijk, maar ze zou er in de toekomst wellicht hinder van kunnen ondervinden. Daarom werd besloten om tijdens een rustige periode in te grijpen.

Vos: “De cyste is verwijderd via een kijkoperatie, dus is er sprake van een kleine wond. Het herstel gaat erg goed en de wond is vooral minder pijnlijk dan ik vooraf had verwacht. Ik ben blij dat ik het heb laten doen. De naweeën vallen ontzettend mee.”Interview van Cycling Story’s Tim van Hengel met Marianne Vos na afloop van de door Vos gewonnen 13e Nacht van Woerden


De wereldkampioene – die vlak voor haar rustperiode de Nacht van Woerden op haar naam schreef – kijkt nu al strijdlustig vooruit naar het tweede deel van het crossseizoen, dat voor haar op Tweede Kerstdag in Heusden-Zolder begint. Maar eerst gaat ze nog op trainingskamp met de nationale wegselectie in Zuid-Afrika. “Dat is prima te combineren”, zegt ze. “Op 13 december komen we terug. Dan heb ik nog anderhalve week om specifiek in het veld te trainen. Via de daarna komende wedstrijden ga ik me voorbereiden op het NK en WK. Mijn hoofddoelen deze winter.”