Belkin en De Jonge Renner bundelen krachten Belkin en De Jonge Renner bundelen krachten

Belkin gaat in 2014 nauw samenwerken met De Jonge Renner (DJR). De selectie elite/beloften van de wielervereniging uit Oosterhout wordt komend seizoen de officiële opleidingsploeg van het team. “De Jonge Renner staat bekend als een van de beste opleidingsploegen van Nederland”, aldus algemeen directeur Richard Plugge van Belkin. “Dit willen wij graag onderstrepen door ze komend seizoen te ondersteunen met onder meer materialen en kennisoverdracht.”

In het hedendaagse profpeloton rijden meerdere renners rond die hun opleiding genoten bij De Jonge Renner. Stef Clement en Marc Goos van het Belkin Pro Cycling team leerden er koersen, maar ook Roy Curvers, Johnny Hoogerland, Kenny van Hummel, Boy van Poppel en Daan Olivier kwamen in hun jeugd uit voor de Oosterhoutse formatie.

Erkenning
Afgelopen seizoen werd De Jonge Renner algeheel clubkampioen van Nederland en won het de finale van de clubcompetitie. Voorzitter Theo Hanegraaf van De Jonge Renner is trots op de samenwerking en kijkt uit naar de toekomst. “We zien dit als een stuk erkenning voor de jarenlange inzet en betrokkenheid van de vele vrijwilligers en bestuursleden bij het opleiden van wielrenners, waar we met zijn allen trots op zijn.”