Moreno Hofland is hard op weg de Tour of Hainan te winnen. De renner van Belkin schreef zondag de achtste etappe op zijn naam en vergrootte daarmee zijn voorsprong op Frédéric Amorison (Crelan-Euphony) – de nummer twee in het algemeen klassement – tot 1:07. Het is voor Hofland de derde ritzege op het Chinese eiland, terwijl Belkin in totaal al acht keer succesvol was.

“Het scenario was vergelijkbaar met alle voorgaande ritten”, aldus Hofland. “Er werd aangevallen en gecontroleerd en dat ging zo door tot we vlak voor de finale drie klimmetjes over moesten. Daar wisten we met vijf renners in de eerste groep te blijven. Uiteindelijk besloten we voor de sprint te gaan. De jongens hebben me met een treintje goed afgezet. Lars Boom maakte nog een belangrijke move aangezien we anders ingesloten hadden gezeten.”

Tour of Belkin
Met een overwinning in de slotrit hopen de renners van ploegleider Michiel Elijzen de Tour of Hainan definitief om te dopen tot de Tour of Belkin. “Dat zou heel mooi zijn”, stelt Hofland. “We hebben er de hele week hard voor gewerkt. Het profiel van de rit van morgen is bijna helemaal vlak dus ik verwacht een massasprint. Nu we acht van de acht etappes gewonnen hebben, willen we het afmaken ook. Bovendien kan ik als eerstejaars prof het klassement winnen. Dat is natuurlijk ook heel speciaal.”