Belkin is nog steeds ongeslagen in de Tour of Hainan. In de derde etappe van dinsdag was het andermaal Theo Bos die er met de overwinning vandoor ging. Net als een dag eerder hoefde de sprinter niet alleen naar het podium. Moreno Hofland, winnaar van de openingsrit, werd opnieuw tweede en behield daardoor zijn leiding in het klassement. Lars Boom werd evenals maandag vierde.

Ploegleider Michiel Elijzen had maandag na de succesvolle tweede etappe uitgesproken dat hij dinsdag hoopte op een vergelijkbaar scenario. Die wens kwam uit.

“We worden met dezelfde namen opnieuw eerste, tweede en vierde en ook het koersverloop was identiek”, aldus Elijzen. “De eerste 70 kilometer werd er vol gekoerst en zijn we mee gesprongen tot er een controleerbaar groepje van zes wegreed. Marc Goos heeft vervolgens weer keihard gewerkt en de boel onder controle gehouden. Hij heeft het echt super goed gedaan. Op drie kilometer van de streep werd de laatste vluchter teruggepakt. Onze sprinttrein is gewoon super goed. Theo werd op 150 meter afgezet en won na een korte, maar hevige sprint.”

PR voor Bos
Met zijn overwinning in Qionghai bracht Bos zijn seizoentotaal van zeges op acht. Eén meer dan vorig jaar en dat was dit jaar het doel. “Het is altijd fijn om een record te breken, maar misschien moet ik hier stoppen, anders weet ik niet wat ik volgend jaar moet doen”, aldus Bos met een knipoog. “We gaan proberen zoveel mogelijk uit deze wedstrijd te halen. Zowel in de sprints als in het klassement.”

Hofland vol vertrouwen
Hofland hoopt de leiderstrui te kunnen behouden tot het einde. In de zevende en achtste etappe gaat het peloton de bergen in, maar de neoprof is vol vertrouwen. “Ik denk dat ik de gele trui ook als het parcours zwaarder wordt, kan vasthouden. In de Tour of Beijing kwam ik heel goed omhoog.”