BMC Racing Team 2014 voorgesteld BMC Racing Team 2014 voorgesteld

BMC presenteerde vrijdag in het Zwitserse Grenchen haar wielerploeg voor 2014. Tweeëntwintig renners blijven het Amerikaanse team trouw, dat dit seizoen goed was voor dertig overwinningen. BMC won onder meer een rit in de Vuelta a España, vier rittenkoersen en zeven ploegenklassementen. Atapuma, Dillier, Hermans, Stetina, Velits en Zabel zijn de nieuwe namen bij de ploeg.

Het team bevat vier ex-wereldkampioenen (Alessandro Ballan, Cadel Evans, Philippe Gilbert en Thor Hushovd), twee nationale kampioenen op de weg (Michael Schär en Hushovd) en één nationale kampioen tijdrijden (Peter Velits). Ook Greg Van Avermaet, de beste geplaatste BMC-renner in de WorldTour-ranking, blijft in 2014. Naast deze renners telt het BMC Racing Team komend seizoen zes nieuwe renners: Darwin Atapuma (Colombia), Silvan Dillier (Zwitserland), Ben Hermans (België), Peter Stetina (Verenigde Staten), Velits (Slowakije) en Rick Zabel (Duitsland).

Vijf doelen voor 2014
Ploegleider Allan Peiper vertelt dat het team vijf doelen heeft komend seizoen. “Dit team won vorig jaar 21 wedstrijden en het wereldkampioenschap. Dit jaar – dat onsuccesvol werd genoemd – wonnen we 30 wedstrijden. Komend seizoen is succesvol als we 40 overwinningen behalen, één klassieker winnen, één grote ronde, het wereldkampioenschap tijdrijden en ons opnieuw plaatsen bij de top drie UCI-ploegen.”

Verdere groei en ontwikkeling
Manager Jim Ochowicz blikt terug op de groei van het team sinds 2006. “We wonnen de Ronde van Frankrijk, het wereldkampioenschap en vele andere wedstrijden”, vertelt hij. “Wij groeiden ieder jaar en we blijven groeien en ons verder ontwikkelen. Ik kijk uit naar 2014. We hebben heel wat doelen, maar we hebben hiervoor de juiste renners. Iedereen samen – sportbestuurders, renners en staf – zal samen die doelen bereiken en het peloton tonen dat wij er staan. De concurrentiestrijd met andere teams: daar genieten wij van. We kijken uit naar een sterk seizoen 2014.”

De selectie:
Darwin Atapuma (Col), Alessandro Ballan (Ita), Brent Bookwalter (VSt), Marcus Burghardt (Dui), Steve Cummings (GBr), Silvan Dillier (Zwi), Yannick Eijssen (Bel), Cadel Evans (Aus), Philippe Gilbert (Bel), Ben Hermans (Bel), Thor Hushovd (Noo), Martin Kohler (Zwi), Sebastian Lander (Den), Klaas Lodewyck (Bel), Amaël Moinard (Fra), Steve Morabito (Zwi), Dominik Nerz (Dui), Daniel Oss (Ita), Taylor Phinney (VSt), Manuel Quinziato (Ita), Michael Schär (Zwi), Peter Stetina (VSt), Greg Van Avermaet (Bel), Tejay van Garderen (VSt), Peter Velits (Slw), Larry Warbasse (VSt), Danilo Wyss (Zwi) en Rick Zabel (Dui).