Ondanks een niet geheel vlekkeloze spurt wist Moreno Hofland dinsdag toch als derde te eindigen in de slotetappe van de Ronde van Peking. De neoprof van Belkin moest bij het Vogelnest-stadion in Peking alleen Luka Mezgec (Argos-Shimano) en Nacer Bouhanni (FDJ) voor zich dulden. De jongeling had het gevoel dat er misschien nog wel meer in had gezeten.

“Op 200 meter wilde ik aangaan, maar ze gingen van links naar rechts en ik moest even in de remmen knijpen”, aldus Hofland. “Ik kon er toen nog een paar inhalen, maar Mezgec en Bouhanni waren net te ver weg. Ik had ze misschien wel bij kunnen houden. Ik voelde me goed. Had me ook goed voorbereid. Ik had mijn snelpak aangedaan, mijn aerohelm opgezet en had ook nog de overschoenen van Wilco Kelderman geleend.”

Robert Gesink
De lead-out voor Hofland was ook bedoeld voor Robert Gesink. De kopman van het Belkin Pro Cycling Team wilde in de finale geen risico nemen en koerste attent van voren. Hij kwam als 25e over de streep en stelde zo zijn achtste plaats in het algemeen klassement veilig.

In ieder klassement
Belkin sloot de WorldTour in stijl af in China. In elk klassement van de Tour of Beijing stond een renner van de ploeg in de top tien. Gesink werd achtste in het algemeen klassement, Wilco Kelderman besloot de ronde als vijfde jongere, Moreno Hofland werd negende in de strijd om de puntentrui, terwijl Marc Goos als achtste eindigde in het bergklassement.

“We hebben deze week een ploeg gezien die elkaar wilde helpen en er alles aan gedaan heeft om goed voor de dag te komen”, aldus ploegleider Jan Boven. “We kijken met een goed gevoel op de ronde terug. Ook complimenten voor de organisatie, alles was prima geregeld!”

Tour of Hainan
Van 20 t/m 28 oktober staat wat 2013 betreft alleen nog de Tour of Hainan (2.HC) op het programma voor het Belkin Pro Cycling Team. Hofland heeft er zin in. “Vandaag geeft me veel moraal. Dit was mijn eerste podiumplaats op WorldTour-niveau, dat geeft een heel lekker gevoel. Misschien kan ik in Hainan wel proberen mijn eerste profzege te boeken.”