Ramon Sinkeldam langer bij Argos-Shimano Ramon Sinkeldam langer bij Argos-Shimano

Argos-Shimano heeft de contracten verlengd van onze landgenoot Ramon Sinkeldam, de Zweed Tobias Ludvigsson, de Oostenrijker Georg Preidler, de Sloveen Luka Mezgec en de Fransman Thomas Damuseau. “We zijn erg blij met de verlenging van de contracten van deze getalenteerde renners”, zegt manager Iwan Spekenbrink. “Deze renners laten zien waar het bij ons om draait: jonge renners ontwikkelen tot renners van wereldklasse. Het is belangrijk een lange overeenkomst aan te gaan om ze verder te zien ontwikkelen en om ze bij te laten dragen aan het succes van de ploeg.

“Tobias (22) heeft grote stappen gezet in zijn ontwikkeling als klassementsrenner en liet dit zien met sterke resultaten in onder meer de het Circuit Cycliste Sarthe en de Driedaagse van West-Vlaanderen”, zegt ploegleider Rudi Kemna. “Ramon (24) heeft dit jaar zijn beste seizoen sinds hij bij de profs rijdt. Hij was sterk in Parijs-Roubaix, maar was ook derde in het algemeen klassement in de Vierdaagse van Duinkerke en sprintte naar de tweede plek in de Ronde van Zeeland Seaports.”

“Zowel Georg (23) als Luka (25) maakte indruk in zijn eerste Grote Ronde. Luka sprintte naar derde plaatsen in de Giro d’Italia en Georg zat mee in de ontsnapping in de zware etappes in de Vuelta a España”, zegt Kemna over Preidler en Mezgec. “Thomas Damuseau (24) liet zijn brede mogelijkheden zien tijdens het hele seizoen en won de bergtrui in het Critérium du Dauphiné.”

“Komend seizoen is belangrijk voor de ontwikkeling van de renners en het zetten van de volgende stap naar de top van de sport. De rol van onze experts en coaches zal hierin cruciaal zijn. Ramon en Luka focussen zich op de ontwikkeling van hun sprint en leggen zich toe op het klassieke werk, terwijl Thomas gaat werken aan zijn kwaliteiten als klassementsrenner. Georg en Thomas focussen zich op hun optredens in de heuvelklassiekers.”

“Ik ben blij dat we kunnen werken met deze renners over een langeretermijn, want het is belangrijk de tijd te nemen voor de ontwikkeling van hun specialiteiten. Dit jaar zagen we de doorbraak van Warren Barguil en hopelijk zien we komend jaar hetzelfde gebeuren met deze ruwe diamanten.”