Belkin gemotiveerd voor Europese seizoensafsluiting Belkin gemotiveerd voor Europese seizoensafsluiting

Belkin is vastberaden het Europese wielerseizoen goed af te sluiten. Zondag wacht Parijs-Tours en ploegleider Erik Dekker, in 204 zelf winnaar van de Franse eendagskoers, is vol vertrouwen. “Ik heb de beschikking over acht super fitte renners die er echt voor willen gaan”, aldus Dekker. “We hebben een goede ploeg, een sterk blok. We willen aan het einde van het seizoen nog een keer knallen.”

Dekker weet dat het karakter van de koers nog steeds hetzelfde is als in 2004 toen hij na een lange vlucht het peloton nipt wist voor te blijven. “Het kan alle kanten op in Parijs-Tours. Meerdere scenario’s zijn mogelijk. Ik denk dat we jongens hebben die daar goed mee kunnen omgaan. Toen ik won voelde ik dat ik goed was en ben ik er vol voor gegaan. Dat is iets wat ik de jongens sowieso wil meegeven.”

Bram Tankink
Bram Tankink maakte in 2004 samen met Dekker deel uit van de kopgroep en staat ook zondag weer aan het vertrek. Hij heeft vertrouwen in een goede afloop. “We hebben als ploeg de afgelopen periode in vergelijkbare koersen laten zien dat we nog heel gemotiveerd zijn. We hebben een sterke ploeg en kunnen ook zondag weer zeker meedoen voor de overwinning.”

Team line-up:
Jetse Bol, Lars Boom, Rick Flens, Graeme Brown, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke en Maarten Wynants.

Ploegleiding:
Erik Dekker.