BMC heeft meerdere doelen in China BMC heeft meerdere doelen in China

BMC heeft meerdere doelen in China

Wielernieuws Laatst bijgewerkt 9 oktober 2013 16:10 Tim van Hengel

“BMC kan mikken op ritzeges en eindwinst”, zegt ploegleider Max Sciandri van BMC in de aanloop naar de Ronde van Beijing die morgen van start gaat. Zijn renner Steve Cummings won vorig jaar de slotetappe in de Ronde van Beijing en zou dat succes graag dit jaar herhalen. De ploeg heeft in de persoon van Thor Hushovd bovendien nóg een ijzer in het Chinese vuur.

Twee renners die dit seizoen een aantal keer zegevierden – Mathias Frank (Ronde van Oostenrijk, USA Pro Challenge) en Noors kampioen Thor Hushovd (Ronde van Oostenrijk, Ronde van Polen, Arctic Race of Norway) – vergezellen Steve Cummings, die vorig jaar de laatste rit van Tour of Beijing won. Zij worden gesteund door een sterk team met onder andere Marcus Burghardt, Martin Kohler, Dominik Nerz en regerend Italiaans kampioen tijdrijden Marco Pinotti.

“Wij willen het daar goed doen zodat we een seizoen waarin het team steeds beter werd, mooi kunnen afsluiten”, vertelt Sciandri. “We starten met renners die een rit kunnen winnen en renners die een goed klassement kunnen rijden. Het is dus een wedstrijd waar we gefocust zijn op een goed resultaat.”

Cummings piekt ook naar de vijfdaagse ronde dat volgende vrijdag begint. “Winnen gaf me vorig jaar heel wat voldoening”, vertelt hij. “Het parcours en de wegen zijn er goed en het biedt kansen voor alle type renners. Klimmers, sprinters en aanvallende renners. Voor elk wat wils.”

Hushovd is één van de BMC Racing Team renners die voor het eerst naar China afreist. “Ik wil er een rit winnen maar ook de klassementsrenners helpen”, vertelt de ex-wereldkampioen. `

BMC Racing Team selectie voor Tour of Beijing (11-15 okt.):
Marcus Burghardt, Steve Cummings, Mathias Frank, Thor Hushovd, Martin Kohler, Dominik Nerz, Marco Pinotti en Larry Warbasse.