Belkin met gevaarlijke kandidaten aan de start in Beijing Belkin met gevaarlijke kandidaten aan de start in Beijing

Met een extra toegevoegde aankomst bergop vormt de Ronde van Beijing dit jaar een mooie kans op Chinees succes voor Robert Gesink en Wilco Kelderman. De twee mannen van het Belkin Pro Cycling Team genieten het vertrouwen van de ploegleiding en worden in Azië bijgestaan door een sterke ploeg.

“Met Robert en Wilco hebben we twee mannen die hoog kunnen eindigen”, aldus ploegleider Michiel Elijzen. “De afgelopen twee edities werden gewonnen door Tony Martin, maar dit jaar zit er een aankomst bergop bij en dat is in ons voordeel. Robert en Wilco behoren zeker tot de mannen die wat kunnen.”

Elijzen ziet ook op andere vlakken kansen. In de vlakke ritten rekent hij op Moreno Hofland en Paul Martens. “We hebben een sterke ploeg. Moreno is bijzonder rap en Paul is eigenlijk het hele seizoen al goed.”

Robert Gesink
Robert Gesink is zo het aan het einde van het seizoen nog vol ambities. De Varssevelder etaleerde zijn vorm onlangs nog in de Ronde van Lombardije waar hij tiende werd. “Al had ik het gevoel dat er met een ander koersverloop nog meer in had gezeten. Ik ben gemotiveerd en de benen voelen goed. De vierde etappe is bijzonder lastig met een aankomst bergop bovenop een ruim tien kilometer lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage van dik vijf procent. Ik denk dat dat in mijn voordeel is. De omstandigheden hier in de stad lijken me ook een uitdaging. Je moet toch in de smog een topprestatie leveren.”

Team line-up:
Jos van Emden, Robert Gesink, Marc Goos, Moreno Hofland, Wilco Kelderman, Tom Leezer, Paul Martens, Dennis van Winden.

Ploegleiding:
Jan Boven en Michiel Elijzen.