Argos-Shimano begint opleidingsploeg Argos-Shimano begint opleidingsploeg

Argos-Shimano heeft de ploeg uitgebreid met een opleidingstak. De nieuwe ploeg wordt geregistreerd als een continentale ploeg en dient als officieel ontwikkelingsprogramma voor de WorldTour-ploeg. De ploeg zal bestaan uit een mix van jonge renners die voortkomen uit de junioren en 22-jarige renners met ervaring in de Europe Tour. Deze renners krijgen de kans hun kwaliteiten te laten zien als teamspelers waarna ze mogelijk doorstromen naar de profploeg.

“De oprichting van deze ploeg is een reflectie van waar Team Argos-Shimano voor staat: ontwikkeling van jonge renners op onze manier van werken”, zegt manager Iwan Spekenbrink. “Het primaire doel van de nieuwe ploeg is ontwikkeling voor de lange termijn van wielertalent voor de WorldTour. Met deze ploeg kunnen we beginnen met dit proces in een vroegtijdig stadium, waar deze renners de rest van hun carrière de vruchten van zullen plukken. We willen de renners kennis laten maken met onze structuur en ze leren hoe een WorldTour-ploeg werkt, zodat ze later geleidelijk in kunnen stromen bij de profs. Ter toevoeging aan de ondersteuning van hun sportieve ontwikkeling: de ploeg helpt de jonge renners tevens zich voor te bereiden op hun leven na hun wielerloopbaan.”

De Duitser Jens Lang is ingehuurd als coach voor de nieuwe ploeg. Lang was jarenlang trainer en coach bij het Thüringer Energie Team en werkte in die periode met Argos-renners John Degenkolb en Marcel Kittel. “Ik kijk uit naar mijn nieuwe baan”, zegt Lang. “Het is een uitdaging te werken in een internationale ploeg. De nieuwe ploeg biedt een optimaal milieu aan in de voorbereiding van jonge renners op de WorldTour; ik sta dan ook te popelen om daar deel van uit te maken.”