WK Wielrennen 2013 – Uitslag tijdrit Elite-mannen WK Wielrennen 2013 – Uitslag tijdrit Elite-mannen foto: Tim van Hengel

Tony Martin heeft in Firenze met grote overmacht zijn derde regenboogtrui in drie jaar tijd veroverd. De Duitse specialist van Omega Pharma-Quick Step was vooraf al de grote favoriet en maakte die rol helemaal waar. Martin won zondag, net als Ellen van Dijk bij de dames, ook al het WK ploegentijdrit. De Nederlanders Lieuwe Westra en Niki Terpstra eindigden buiten de top 20.

Het podium in Firenze is hetzelfde als dat tijdens het WK tijdrijden in Kopenhagen in 2011, ook toen flankeerden Bradley Wiggins en Fabian Cancellara wereldkampioen Tony Martin op het podium. Met drie WK-zeges op rij is Martin op dit moment dé te kloppen man in de ritten tegen de klok en hij kan volgend jaar in het Spaanse Ponferrada Cancellara’s record van vier wereldtitels evenaren. De strijd om de tweede plaats was spannender dan die om het goud, want het verschil tussen de Brit van Sky en de Zwitser van RadioShack was miniem.

De Nederlanders Niki Terpstra en Lieuwe Westra konden geen rol van betekenis spelen; met een 25e en een 27e plaats bleven ze ver verwijderd van de ereplaatsen.

Om de suprematie van Tony Martin in het tijdrijden nog maar eens te onderstrepen: hij zou met zijn individuele tijdrit als zesde zijn geëindigd in de ploegentijdrit die zaterdag verreden werd. Alleen zijn eigen ploeg Omega Pharma-Quick Step, Orica-GreenEdge, Sky Procycling, BMC en RadioShack waren sneller dan de tijd die Martin vandaag neerzette in Firenze…

WK Wielrennen – Uitslag tijdrit Elite Mannen:

1.Tony Martin (Dui)1u 05' 36"
2.Bradley Wiggins (GBr)+46"
3.Fabian Cancellara (Zwi)+48"
4.Vasil Kiryienka (WRu)+1'26"
5.Taylor Phinney (VSt)+2'08"
6.Rasmus Christian Quaade (Den)+2'36"
7.Marco Pinotti (Ita)+2'41"
8.Adriano Malori (Ita)+2'51"
9.Gustav Larsson (Zwe)+2'58"
10.Kanstantsin Siutsou (WRu)+2'59"
16.Kristof Vandewalle (Bel)+3'17"
25.Niki Terpstra (Ned)+4'00"
27.Lieuwe Westra (Ned)+4'06"
49.Thomas de Gendt (Bel)+6'25"

Lees hier de volledige uitslag.