Berusting bij Belkin na twaalfde plaats in ploegentijdrit Berusting bij Belkin na twaalfde plaats in ploegentijdrit

Belkin hoopte bij de ploegentijdrit op de WK wielrennen in Toscane op een plek bij de top tien, maar moest na de 52 kilometerlange race tegen de klok genoegen nemen met plaats twaalf. Na afloop was er berusting bij de ploeg.

Jan Boven
“We hadden gehoopt het iets beter te doen. Een top vijfklassering was super geweest en een plaats in de top tien goed, maar dat is niet gelukt en dat valt dan toch een beetje tegen. Zeker gezien de goede voorbereiding. De jongens hebben echter maximaal gereden.”

Stef Clement
“We hebben onze eigen doelstelling niet gehaald en dat is teleurstellend. We begonnen misschien wat voorzichtig, maar aan het eind van de rit hadden we het alsnog zwaar. Je kunt dus niet zeggen dat we het bij de start verloren hebben. We hebben er alles aangedaan. We moeten deze twaalfde plaats accepteren, ook al is het niet leuk.”

Jos van Emden
“Ik had veel vertrouwen in de ploeg en dat is niet weg, maar deze twaalfde plek is wel teleurstellend. Als topsporter streef je het hoogst haalbare na en dat is een twaalfde plaats niet bepaald. We kunnen elkaar echter niets verwijten.”

Rick Flens
“Ik had gehoopt dat we iets hoger zouden eindigen, maar meer zat er echt niet in. Tot vijf kilometer voor de finish ging het goed, maar vanaf dat moment was het beste er wel af bij me.”

Wilco Kelderman
“Tijdrijden is altijd zwaar. We hebben er uitgehaald wat er in zat. Ik voel me klaar voor de wegwedstrijd van volgende week. Ik ga de komende dagen wat rusten en woensdag nog een keer goed trainen.”

Tom Leezer
“Tijdrijden is een mooi onderdeel, maar ook een heel pijnlijk onderdeel. Ik ben wel een beetje teleurgesteld, maar helaas; het is niet anders.”

Robert Wagner
“Met mij persoonlijk ging het erg goed. De Vuelta is een goede voorbereiding gebleken. We hebben als ploeg alles gegeven. Ik vond het een erg mooi parcours. Complimenten voor de Italianen.”