Van Garderen: ‘Alles zal rond rust en kalmte draaien’ Van Garderen: ‘Alles zal rond rust en kalmte draaien’

Vorig jaar eindigde het BMC Racing Team als tweede tijdens het WK ploegentijdrit en een jaar na dato is dat voor de Amerikanen nog altijd een plaats te laag. ‘Rust en kalmte’ zijn volgens één van de locomotieven in de ploeg Tejay van Garderen de toverwoorden die morgen nagevolgd moeten worden.

BMC begint morgen aan de 57,2 kilometer lange ploegentijdrit met de Brit Steve Cummings, de Italianen Daniel Oss en Manuel Quinziato, de Amerikanen Taylor Phinney en Tejay van Garderen en de Zwitser Michael Schär. Voor manager Jim Ochowicz is dit een belangrijk moment voor het team. “De ploegentijdrit is een teamprestatie tijdens de wereldkampioenschappen. Dit geeft ons, als team, de kans om ons te tonen. Het is belangrijk voor ons omdat we deze discipline altijd serieus namen in wedstrijd zoals de Ronde van Frankrijk, Giro en andere. Dit is een hoogtepunt in ons seizoen.”

“Vorig jaar waren we er dicht bij, dit jaar willen we bovenaan eindigen.” Tejay van Garderen, die vorig jaar tot het team behoorde dat drie seconden trager was dan Omega Pharma-Quick Step, vertelt dat rust doorslaggevend zal zijn. “Alles zal rond rust en kalmte draaien. Kalm blijven op de klim en klim blijven in de bochten. Eenmaal je nerveus wordt kan er veel fout lopen”, vertelt Amerikaan.