WK wielrennen 2013 – Vooruitblik en livestreams WK wielrennen 2013 – Vooruitblik en livestreams

Een jaar geleden gaf de organisatie van het WK in Valkenburg de UCI-vlag over aan de organisatoren van het WK in Toscane. De wereldkampioenschappen 2013 worden verreden in de straten van de provincie Florence (Firenze) en de gelijknamige provinciehoofdstad. Onder andere Philippe Gilbert en Marianne Vos verdedigen er de komende week hun titels. Wat staat ons allemaal te wachten?

Inhoudsopgave: Deelnemers | Titelverdedigers | Programma | Uitzendingen en livestreams

Deelnemers WK wielrennen 2013:
Ploegentijdrit Elite Dames | Ploegentijdrit Elite Heren | Individuele tijdrit Junior Dames | Individuele tijdrit Onder 23 | Individuele tijdrit Junior Heren | Individuele tijdrit Elite Dames | Individuele tijdrit Elite Heren | Wegwedstrijd Junior Dames | Wegwedstrijd Onder 23 | Wegwedstrijd Junior Heren | Wegwedstrijd Elite Dames | Wegwedstrijd Elite Heren

De titelverdedigers tijdens de WK wielrennen 2013:
Marianne Vos en Philippe Gilbert waren dé koningin en koning van de WK wielrennen 2012 die in het Nederlandse Valkenburg werden gehouden. De twee wereldkampioenen plaatsten allebei hun beslissende demarrage op de Cauberg en kwamen solo aan in finishplaats Berg en Terblijt, twee kilometer na de top van de Cauberg.Ploegentijdrit Elite DamesTeam Specialized-Lululemon
Ploegentijdrit Elite HerenOmega Pharma-Quick Step
Individuele tijdrit Junior DamesElinor Barker
Individuele tijdrit Onder 23Anton Vorobev
Individuele tijdrit Junior HerenOskar Svendsen
Individuele tijdrit Elite DamesJudith Arndt
Individuele tijdrit Elite HerenTony Martin
Wegwedstrijd Junior DamesLucy Garner
Wegwedstrijd Onder 23Aleksej Lucenko
Wegwedstrijd Junior HerenMatej Mohoric
Wegwedstrijd Elite DamesMarianne Vos
Wegwedstrijd Elite HerenPhilippe Gilbert

Marianne Vos houdt iedereen goed in de gaten. (foto: © 2012 Laurens Alblas/cyclingstory.nl)

Programma WK wielrennen 2013:
De WK wielrennen in Firenze starten zondag 22 september met de ploegentijdrit voor de dames. Vervolgens wordt tot en met zondag 29 september in twaalf categorieën gestreden om de felbegeerde regenboogtrui. Op de laatste dag gaan de heren op jacht naar de titel van regerend wereldkampioen Philippe Gilbert. Klik in onderstaande tabel op één van de wedstrijden voor een gedetailleerde beschrijving van het parcours.22/910.00 uurPloegentijdrit Elite Dames42,8 km
14.00 uurPloegentijdrit Elite Heren57,2 km
23/910.00 uurIndividuele tijdrit Junior Dames16,3 km
14.00 uurIndividuele tijdrit Onder 2343,5 km
24/910.00 uurIndividuele tijdrit Junior Heren22,1 km
14.00 uurIndividuele tijdrit Elite Dames22,1 km
25/913.15 uurIndividuele tijdrit Elite Heren57,9 km
27/98.30 uurWegwedstrijd Junior Dames82,9 km
13.00 uurWegwedstrijd Onder 23173,2 km
28/98.30 uurWegwedstrijd Junior Heren140,1 km
14.15 uurWegwedstrijd Elite Dames140,1 km
29/910.00 uurWegwedstrijd Elite Heren272,3 km

Uitzendingen WK wielrennen 2013:
Sports Livezz: Na enige tijd offline te zijn geweest, zijn de livestreams van het voormalige Sports-livez.com nu weer beschikbaar. Klik hier om direct naar de website te gaan!

Sporza: Sporza is met een hele delegatie aanwezig bij het WK wielrennen in Firenze. De Belgen doen daarvandaan live verslag van de WK wielrennen, aangevuld met achtergronden. Klik hier voor de actuele uitzendtijden.

NOS: NOS Sport besteedt veel aandacht aan de WK wielrennen, onder meer via rechtstreeks verslag vanuit Firenze en op NOS.nl.

Social media WK wielrennen 2013
De organisatie is op de social media actief op Facebook (hier), Twitter (hier) en YouTube (hier). Twitter met ons mee op ons Twitter-account @cyclingstory met de hashtag #wkfirenze of deel op Facebook jouw meningen en foto’s van de koers of stel er je prangende vraag!