WK ploegentijdrit hoogtepunt voor BMC Racing Team WK ploegentijdrit hoogtepunt voor BMC Racing Team

Het BMC Racing Team eindigde vorig jaar achter Omega Pharma-Quick Step als tweede op het WK ploegentijdrit en dus zijn de verwachtingen bij de Amerikaanse formatie hooggespannen. De ploeg is ten opzichte van vorig jaar op drie plekken gewijzigd: Phinney, Quinziato en Van Garderen (foto) zijn er zondag wederom bij, terwijl Cummings, Oss en Schär de nieuwe namen zijn in de selectie.

“Dit is een selectie waar we trots op zullen zijn ondanks het resultaat”, vertelt manager Jim Ochowicz. “We zijn ervan overtuigd dat iedereen goed is voorbereid op deze wedstrijd. Na onze tweede plaats van vorig jaar is deze wedstrijd hoog aangestipt bij het team.”

Drie renners – Phinney, Quinziato en Van Garderen – waren onderdeel van het team dat vorig jaar tweede werd. Volgens ploegleider Max Sciandri was het een moeilijke selectieprocedure. “Het werd steeds moeilijker en er spelen altijd persoonlijke en vriendschappelijke factoren een rol”, vertelt Sciandri. “Wanneer je uiteindelijk de definitieve selectie moet maken moet je renners teleurstellen. Dit voelt alsof je een stukje van het team wegneemt. Het is moeilijk maar er moesten keuzes gemaakt worden.”

Ploegleiders Sciandri en Bobby Julich reden vorige week zelf het parcours om alles perfect in te schatten. “Jezelf wegstoppen is niet mogelijk op dit parcours”, vertelt hij. “De snelheid zal doorslaggevend zijn.”

De selectie: Steve Cummings (GBr), Daniel Oss (Ita), Taylor Phinney (VSt), Manuel Quinziato (Ita), Michael Schär (Zwi) en Tejay van Garderen (VSt).