Argos-Shimano versterkt zich met Dries Devenyns Argos-Shimano versterkt zich met Dries Devenyns

Argos-Shimano heeft vanavond bekend gemaakt dat Dries Devenyns een eenjarig contract heeft getekend bij de ploeg. De Belg is 30 jaar en prof sinds 2007. Devenyns maakt de overstap van Omega Pharma-Quick Step waarvoor hij reed sinds 2009.

De afgelopen jaren stond Devenyns garant voor verschillende topklasseringen in WorldTour-wedstrijden met bijvoorbeeld een vijfde plaats in de Clasica San Sebastian, een derde plaats in een Tour-etappe, de achtste plaats in de Eneco Tour en de veertiende plaats in de Amstel Gold Race. Dit jaar eindigde hij onder meer als vijfde in het algemeen klassement van de Ronde van Oostenrijk.

“We zien Dries als een allround renner en een geweldige aanvulling in meerdere opzichten voor onze ploeg”, zegt manager Iwan Spekenbrink. “Hij is een renner die een belangrijke rol kan spelen voor onze kopmannen, maar tevens die rol ook zelf kan vervullen. Dat heeft hij al in verschillende wedstrijden laten zien, onder meer op kasseien, de Ardennenklassiekers en etappewedstrijden.”

“Dries komt bij ons zijn landgenoot Bert de Backer tegen. We zijn een internationale ploeg en we vinden het belangrijk de Belgische aanwezigheid in onze ploeg te versterken, want België is een belangrijk fietsland.”

“De gesprekken die ik had met de ploeg voelden erg goed aan”, zegt Dries Devenyns. “De waarden van de ploeg liggen dicht bij die van mij en hoe ik de toekomst van het wielrenenn zie. Ik was onder de indruk van de ploeg dit seizoen; je zag de ploeg groeien als collectief en dat is iets waar ik deel van wil uitmaken. De ploeg boekt elk jaar weer progressie en ik kijk ernaar uit wat ervaring in de ploeg te brengen en te werken met de jonge talenten. In termen van mijn eigen ontwikkeling denk ik dat ik ook wat kan leren van de structuur die de ploegleiding rond de renners heeft gebouwd.”