WK Wielrennen 2013 – Selectie België WK Wielrennen 2013 – Selectie België

Met titelverdediger Philippe Gilbert als uitgesproken kopman hoopt België op een mooi resultaat in het Italiaanse Firenze. Gilbert krijgt Greg van Avermaet, Björn Leukemans, Jan Bakelants, Gianni Meersman, Dries Devenyns en Johan Vansummeren mee als steunpilaren. Dat maakte bondscoach Carlo Bomans vandaag bekend.

Het is voor het eerst in de lange WK-geschiedenis dat de Belgen niet mogen starten met het maximaal aantal renners. Onze zuiderburen kenden een tegenvallend seizoen en vielen daardoor buiten de top-10 op de landenranking van de World Tour. Daarmee verloren ze het recht om met negen renners van start te gaan. Omdat Slowakije geen gebruikt maakt van alle tickets, staat België met zeven in plaats van zes man aan het vertrek.

Dit alles leverde Carlo Bomans het nodige huiswerk op. Er waren vijf renners nagenoeg zeker van een selectie, waarna de keuzeheer uiteindelijk koos voor Devenyns en Vansummeren als dienende renners. Opvallend is daarmee de afwezigheid van Maxime Monfort (14e in de Tour de France) en Jürgen Roelandts, die onlangs nog vierde werd in de GP Plouay. Zij staan samen met Ben Hermans en Serge Pauwels wel op de reservelijst.

Thomas de Gendt en Kristof Vandewalle waren in een eerder stadium al aangewezen voor de tijdrit.

De volledige selectie van België voor het WK Wielrennen:
Wegrit: Greg van Avermaet, Jan Bakelants, Dries Devenyns, Philippe Gilbert, Björn Leukemans, Gianni Meersman en Johan Vansummeren.

Tijdrit: Thomas de Gendt, Kristof Vandewalle.