Belkin met vertrouwen en ambitie naar Florence Belkin met vertrouwen en ambitie naar Florence

Na een goede voorbereiding onder leiding van Jan Boven en Mathieu Heijboer barst het Belkin Pro Cycling Team van vertrouwen en ambitie voor de WK-ploegentijdrit van volgende week zondag. Stef Clement streeft met zijn ploegmaten Van Emden, Flens, Kelderman (foto), Leezer en Wagner het hoogst haalbare na.

“We behoren niet tot de favorieten, maar we hebben zeer zeker de kwaliteiten om de top tien te halen”, aldus Stef Clement. “We moeten ons op onszelf richten. We hebben geen invloed op wat anderen doen en moeten dus zelf alles goed doen. We hebben een goede voorbereiding gehad en weten wat we kunnen. De tijdrit leeft enorm bij ons en als ploeg willen we het maximale eruit halen. Hoe hoger we in de top tien eindigen, hoe mooier. Hopelijk kunnen we boven onszelf uitstijgen.”

Jan Boven
Jan Boven heeft vertrouwen in zijn team, dat met de goed Nederlandssprekende Duitser Robert Wagner volledig Nederlandstalig is. “We hebben een sterke ploeg hardrijders die goed uit de voeten kunnen op het parcours. Het is vrijwel geheel vlak met een klein ‘Limburg-klimmetje’ in het begin. Lars Boom en Maarten Tjallingii maakten ook een goede kans om de selectie halen, maar de vriendin van Lars is uitgerekend rond de WK en Maarten is nog steeds ziek sinds zijn zege in de World Ports Classic.”

Mathieu Heijboer
Trainer Mathieu Heijboer begeleidde de ploeg de afgelopen weken op weg naar de WK en is zeer te spreken over de ontwikkelingen die het zestal heeft doorgemaakt. “Het is heel goed gegaan. We hebben met name gewerkt aan de juiste volgorde en automatismen. We hebben videobeelden gemaakt en bekeken en ook eerdere ploegentijdritten teruggezien. Op die manier konden we details verbeteren. We hebben bovendien een wedstrijdsimulatie gedaan – inclusief warming-up op de rollers. Op die manier hebben we de tijdrit in Florence zo realistisch mogelijk proberen na te bootsen. De jongens gingen tot het uiterste en zo konden we enkele foutjes achterhalen en eruit halen.”

De selectie: Stef Clement (Ned), Jos van Emden (Ned), Rick Flens (Ned), Wilco Kelderman (Ned), Tom Leezer (Ned) en Robert Wagner (Dui).